Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Maj 2021.

En utav våra käraste medarbetare har avslutat sitt arbete på jorden och åkt hem!. Carolina har sedan första dagen arbetat på Mi Casita. Hennes kärlek och engagemang bland barnen i Esquel är en inspiration för oss alla. Vi tackar Gud för alla dessa år! 

Mars 2021.​

Långt bort från Sverige, bland Anderna i södra Patagonien fortsätter vårt arbete med barnen i Esquel. Detta tack vare Ert trogna stöd!. Oavsett avstånd är Ni med oss i vårt dagliga arbete på "Mi Casita". Från andra sidan jordklotet: ett stort TACK!!

Februari 2021.

För några dagar sedan fick Esquel en ny park som heter "Gunnita Englund". Gunnita är "lilla Gunnel" på spanska. Texten på tavlan lyder : "Svensk missionär som tillsammans med sin make Lennart Englund utförde i mer än 40 år ett viktigt socialt och andligt arbete i vår stad". Minnet av Gunnel och Lennart lever vidare inte bara i många hjärtan utan även i det fortsatta arbetet Mi Casita utför i Esquel ännu idag.

December 2020.

2020 går mot sitt slu​t och Vi på Mi Casita vill tacka Er alla för stöd och förbön under det gångna året. Vårt arbete har anpassat sig till det mycket ovanliga omständigheterna Vi lever i. Men oavsett detta kan vi med glädje i våra hjärtan säga att våra barn har mat på bordet och en julklapp tack vare Er!. God Jul och Gott Nytt År från alla oss  Mi Casita!

November 2020.

Våren är här och Vi på Mi Casita i Esquel vill tacka Er alla som står vid vår sida i dessa svåra stunder, både ekonomiskt och med era förböner. Från denna avlägsna hörna i södra Argentina fortsätter vårt arbete i ett mycket speciellt 2020. TACK!

Augusti 2020.

Under mycket svåra omständigheter i den Patagoniska vintern fortsätter vårt arbete bland barnen i Esquel. Våra matpaket är till stor hjälp för de mest utsatta familjerna. Tack för att Ni hjälper oss att dela ut värme och kärlek!

Mars 2020.

I dessa tider där Vi alla ska "hålla avstånd" vill Vi på Mi Casita skicka Er en Bamsekram från alla barnen i Esquel. Vi har Er alla nära våra hjärtan. Ta hand om Er!!

December 2019.

Ännu ett år har avslutats på Mi Casita i Esquel. Vi vill tacka Er alla som med stöd och förbön deltar i detta arbete med att hjälpa de minsta. Tack och Gott Nytt År!

Augusti 2019.

För några dagar sedan var det dags för ännu ett firande av Barnens Dag. Presenter i form av leksaker och kläder samt något gott att äta var programmet den eftermiddagen. Tack för alla Ni som gör detta till en verklighet!

Februari 2019.

Barn och leksaker. Vilken självklarhet. Eller hur?

Men många utav dem runt om i vår värld har inte möjligheten och lyckan att ha tillgång till dessa. Brukar tänka på detta varje år,när vi tar fram leksakerna efter sommaruppehållet. Visst är det nöjda miner?

December 2018.

Vilket år Vi har haft, med motgångar men även med positiva nyheter. Arbetet i Esquel avslutar ännu ett år med många små och stora leenden! Till Er alla ett stort TACK!. Vi önskar Er en välsignad 2019!. Nedan en bild på Vår arbetsgrupp i Argentina.

November 2018.

För några veckor sedan var det Musikkafé med "Mi Casita" tema i Uppsala. Ett femtiotal personer samlades till fika och musik för att stödja arbetet i Esquel. Vi fick även möjligheten att berätta lite om Vårt engagemang i Argentina. Tack Eva och Sture samt alla Ni som medverkade!

Oktober 2018.

Den 13/10 för exakt 41 år sedan påbörjades arbetet i Esquel. Under alla dessa år har många familjer fått stöd i alla väder!.

Barn har blivit vuxna och fått framtidsmöjligheter tack vare vårt arbete. I detta datum vill Vi tacka Er alla som står vid Vår sida och hjälper oss att kunna utföra vår dagliga uppgift : att ge kärlek till de allra minsta. Från oss alla : TACK!!

September 2018.

Barnens dag är en mycket speciell dag för alla dem , men även för resten av oss i personalen då det även betyder att vintern sjunger på sista versen!. I September månad är det ju som regel mindre snö och längre dagar. Vi tackar Gud för att Våren är på väg. Här får ni några bilder på barnen samt på de snöklädda bergen. Stor hälsning till Er alla!

Juni 2018.

Från Esquel sänder vi Er en hjärtlig hälsning på Nationaldagen. Gud välsigne Sverige , landet som har gjort att Vi lärt känna Jesus!. Våra hjärtan är med Er!

Barnen med personal på Mi Casita.


Maj 2018.

Hösten har tagit sin plats i södra Argentina. Vi vet att svåra tider stundar för de mest utsatta i vår stad. Vintern i samband med mycket enkla bostadsförhållanden gör att många barn har det extra svårt under denna årstid. Men det är där Mi Casita kommer in i bilden med mat , stöd och glädje för många familjer. Det är ett speciellt år för oss. Gunnel är inte vid vår sida , men Gud är med oss!!.

Februari 2018.

Vi på Mi Casita har sorgen att meddela att Gunnel har åkt hem till Herren den 17/02. Vi tänker på hennes ljusa minne och försäkrar Er att arbetet bland de minsta här i Esquel kommer att fortsätta starkare än någonsin.

Tack för Ert stöd i denna svåra stund.

Oktober 2017.

Denna månad fyller vårt arbete i Esquel 40 år. Under denna tid har vi ,tack vare Er och Guds hjälp kunnat skapa hopp för många små barn i Esquel som inte hade någon framtid.Varje dag ser vi tecken på detta då vi träffar vuxna människor som varit dagisbarn i tidigare år och pga vårt arbete fått möjligheter i livet som hade varit otänkbara annars. Grattis Mi Casita på Födelsedagen!

September 2017.

Tulpanerna är här! , och med dem kommer våren och for oss betyder det att vi har klarat av ännu en vinterperiod i Anderna.

Vi tackar Gud för all hjälp under dessa sista månader och välkomnar grönskan med öppna famnar!

Augusti 2017.

Vintern tar aldrig slut! .Ibland känns det så , eller hur?

Även om "våran" inte är så lång som den i Sverige upplever Vi den som en oerhört svår period. Tack för att Ni är med och värmer dessa små hjärtan i Södra Patagonien!

Juli 2017.

För några dagar sedan fick de största barnen på Dagis en inbjudan från myndigheten i provins Chubut att åka till skidcentret "La Hoya" som ligger 13 km utanför Esquel. Med allt betalt!. Naturligtvis blev detta en stor upplevelse då ingen utav dem hade varit där tidigare. Pulka för alla! .Några bilder från den dagen!

Juni 2017.

Och så en Juni natt kom första snön !. Många utav barnen fick problem att ta sig till dagis dagen efter pga. vädret. Men de som lyckades ta sig hit fick en liten lekstund ute i den snöklädda omgivningen.

Maj 2017.

Matdags! . Den är populär!. En viktig stund på dagen är de tre matserveringar våra barn får på Dagis varje dag. Sedan vi började har vi lagt stor vikt på att mätta dessa hungriga små.

Nedan en bild på ett utav borden strax innan maten serveras.

April 2017.

Nu är skolåret äntligen i gång. Efter en tids strejk kan nu barnen se fram emot ett spännande år med mycket att lära. Som vanligt delade vi ut skolmaterial till våra dagisbarn som är mycket välbehövligt då dessa medför en stor kostnad . Barnen är såklart tacksamma och glada!!

Mars 2017.

Här i Argentina finns det ett vanligt uttryck : "Lo mas importante son los niños". "Det viktigaste av allt är barnen". Dagligen märker vi att i många sammanhang , detta ej är fallet. Överallt i världen är det vi vuxna som agerar som att barnen runt omkring oss inte tar skada över många av våra beslut.

Vi på Mi Casita , har sedan många år tillbaka haft barnen i fokus.

Ibland känns det hopplöst . Nöden tar aldrig slut. Men varje litet barn som kommer till vårt daghem med söndertrasad familj och behov av alla slag är en ny chans för oss att visa att vi bryr oss !.

Tack för att ni hjälper till med denna dagliga utmaning!

Februari 2017.

Snart är det dags för vårt nya skolår att påbörjas! Som vanligt är det med spänning som de minsta , de som börjar skolan för första gången inväntar denna dag! . De obligatoriska vita rockarna förbereds inför ett nytt läsår.

Vi på dagis hoppas på ett bra år för våra skolbarn!

Fram tills dess leker vi lite till...

December 2016.

Året är snart slut och med dessa enkla rader vill vi önska er en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! , från oss alla på Mi Casita.

Nedan ser ni en bild från avslutningsdagen av våran Söndagsskola , där stora och små sa "Hej då 2016!"

November 2016.

De första riktiga sommardagarna har äntligen kommit till Esquel. Då kan barnen vara ute och leka! . Man ser hur de njuter av första värmen på flera månader. Som ett exempel delar vi med oss denna bild som visar hur roligt den kan vara!!

Oktober 2016.

10 år har gått sedan Lennart lämnade oss. Tomrummet kommer aldrig att försvinna , men vi tackar Gud för den fortsatta möjligheten att utföra arbetet som han påbörjade. En stilla bön till hans varma minne från oss alla på Mi Casita.

September 2016.

När träden som pryder huvudgatan i Esquel blommar ,vet man att våren inte är långt borta! Medan vi ser fram emot varmare tider fortsätter vi arbetet med våra kära barn på Mi Casita. Här får ni några bilder från "Barnens Dag" festen som ägde rum för några veckor sedan.

Augusti 2016.

Från ett Esquel i snöklädda färger vill vi på Mi Casita skicka en Varm Hälsning till er alla i Sverige som stödjer vårt arbete här i Argentina.Tack!!

Juli 2016.

Gunnel Englund besöker Sverige!. Mellan den 13 Juli och 18 Augusti kommer hon att vara på besök i Sollentuna . Ni som vill kontakta henne kan göra så på 0738-154220.


Juni 2016.

Den starka kylan härskar i Esquel . Det är den svåraste tiden på året för de mest utsatta. Även om våra barn på dagis har det bra under den tiden de är hos oss , tänker vi på alla som inte har möjligheten att få något att äta i detta kalla klimat . Vi har därför bestämt oss för att påbörja en extra matbespisning i form av daglig lunch för alla som bor i området . Vi hoppas att , på detta sätt ,kunna vara ett stöd för alla familjer som inte har sina barn på dagis men som lever i stor nöd. Tack för all förbön och hjälp!

Maj 2016.

Bergen som omringar Esquel har för första gången i år blivit snöklädda.

Ett säkert tecken på att vintern är på väg!. Aktiviteterna på Dagis fortsätter för fullt.Vi tackar Gud för möjligheten att kunna vara till hjälp för våra små barn på Mi Casita. För några veckor sedan firade vi Påsk i våran Söndagskola med bibelläsning och även påskägg. Nöjda barn i några bilder från den dagen.

April 2016.

"Las Palomitas" (De små duvorna) heter våran förskola på Mi Casita. De samlas dagligen för att rita , måla och mycket annat!. Detta uppskattas såklart av de små som förbereder sig inför den "riktiga" skolan som de kommer att närvara i lite längre fram i tiden. Här får ni några bilder från den glada gruppen!

Mars 2016.

Vi har sedan årsskiftet påbörjat processen med att ta över det administrativa arbetet i "Mi Casita Sverige". Under många år har våra vänner Elise och Berndt Sanfridson från "Svenska Barnhjälpen" hjälpt oss med detta.I de närmaste månaderna kommer Lilián och Daniel Englund gradvis ansvara för denna viktiga del. För några dagar sedan träffades Elise,Berndt, Ann-Marie och Daniel i Aneby för att gå igenom det framtida arbetet.

Februari 2016.

Det nya arbetsåret är i full gång. Vi har haft två händelserika månader i Esquel.

Sommaren har varit präglad av skogsbränder i hela området. Detta har gjort att staden har varit under rök till och från. Man lär sig uppskatta frisk luft när man inte har den!. Oavsett detta har vi gjort renoveringsarbete i våra lokaler på daghemmet. Vi vet att snart kommer hösten och då försvåras allt arbete utomhus.

Vi har en ny President i landet. Detta som alltid skapar ovisshet inför framtiden. En sak är vi säkra på. Barnen kommer fortfarande att ha behov av mat , kläder och allt annat dom inte får hemma. Det är den uppgiften Mi Casita har : ge en tröstande kram till alla våra små!

December 2015.
Vi
vill skicka en Stor Jul och Nyårshälsning till er alla!
Tack för detta år!
En stor kram från oss på Mi Casita!!

November 2015.

Året närmar sig sitt slut och arbetet på Mi Casita börjar att runda av ännu en period fyllt med tacksamhet av att kunna hjälpa våra små barn i södra Argentina. Vi tackar Gud för alla er som stödjer våran dagliga verksamhet i form av förbön och omtanke. Nedan några bilder av den dagen vi fyllde år!. Mat och presenter till alla!

Oktober 2015.

Historien berättar att för många år sedan var det en ung småländsk flicka som drömde om att få åka ut i Världen och hjälpa de små i nöd. Efter att ha frågat Gud om hjälp och ledning om var någonstans hon skulle åka , fick hon bilden av ett stort tulpan fält framför sig. Många menade , "han vill att du åker till Holland och arbetar!". Åren gick och den nu utsända missionären Gunnel Englund anlände till Sydamerika. Först till Chile , och sedan till Argentina. Efter en tid i norra delen av landet beslöt hon och sin familj att påbörja det aktuella arbetet i Esquel. En tid efter ankomsten fick hon reda på att i den staden finns den största tulpan odlingen i landet.

Varje år när de blommar , i Oktober månad , känns det som en skön bekräftelse att arbetet på Mi Casita är en del i Guds plan och att vi gör hans vilja.

Nedan ser ni en bild av årets skörd.

September 2015.

Vårt dagliga arbete med barnen på Mi Casita pågår för fullt!. Sakta med säkert visar våren upp sig och detta underlättar avsevärt livet för dom mest utsatta i Esquel. På dagis firade vi "Barnens Dag" . Många glada ansikten som ni ser!.

Augusti 2015.

Efter så många år av ständigt arbete med barnen i Esquel , får vi än idag en konstant bekräftelse av att våran uppgift är bland det viktigaste man kan ha.Förvandla barnens sorgsna miner och blickar till leende och skratt!. Tack för att ni är med och hjälper oss!!

Juli 2015.

Sommartider för er där i Sverige! , och välförtjänt vila!. Vi på Mi Casita sänder en stor sommarkram till er alla! , även om det är vinter här hos oss. Tack för all stöd och förbön!!

Juni 2015.

Fars dag är en utav Argentinas viktiga dagar på året. Kanske en annorlunda sådan , då många av våra barn på Mi Casita ej har någon pappa närvarande. Flera utav dom har enbart sina mammor som tar hand om dem. Men Fars Dag piroger och tårta kan man ju alltid njuta av!

Maj 2015.

Hösten är här och med detta har stora mängder med nederbörd orsakat problem i form av översvämningar och stenras från bergen som omringar våran stad. Flera familjer har fått sina hus skadade och har blivit ombedda att lämna sina bostäder. De flesta vill inte göra detta då de är rädda att förlora det lilla de äger.De fortsätter att bo kvar även om de saknar en vägg eller tak . Vi ber till Gud att regnet avtar snarast!!

April 2015.

Varje söndag är det söndagsskola på Mi Casita. På Påskdagen firade vi Jesus Uppståndelse med att gå igenom dagens lektion samt att bjuda på fika. "Rosca de Pascuas" , en sorts wienerbröd som man äter vid påsk och påskägg fanns tillgängligt för alla.

Mars 2015.

Hur säger man till en ensamstående Mamma som måste arbeta men har ingenstans att lämna sitt lilla barn under tiden , att vi inte har mer plats på Dagis för hennes flicka?. Varje år som påbörjas på Mi Casita bestämmer vi samma sak : vi ska inte ha fler än 35 barn i år. Men nu är vi andå uppe i nästan 50 barn som vi tar hand om dagligen. Det är svårt att se behoven utan att räcka ut en hjälpande hand!.Nedan får ni några bilder på barnens första dag!

Februari 2015.

En utav Argentinas största naturkatastrofer genom tiderna drabbar just nu Esquel området. En skogsbrand som i dagsläget har förstört ca. 30000 hektar befinner sig 9 mil från staden , i området Cholila . Det arbetas febrilt med att undvika personskador samt att begränsa situationen. Mycket boskap och skog har gått förlorat. Hela området är fyllt med rök och aska som gör det svårt att andas. Just nu ber vi till Gud om regn!!

December 2014.

Sommarlovet är äntligen här!. 2014 har varit ännu ett år fyllt med utmaningar. Vi tackar Gud för att vi kan fortsätta att hjälpa dom små barnen i Esquel.

Här får ni några bilder från sista dagen.

Tack för all stöd och förbön under året som slutar. God Jul och Gott Nytt År!!

November 2014.

Vintern börjar att lämna södra Argentina med tvivlande steg. Vi känner att våren är i luften och med detta får barnen tillfälle att vistas mer utomhus under deras lekstunder på Mi Casita. Snart är ännu ett år fullt av aktiviter slut!!

Oktober 2014.

Som många gånger tidigare har flera familjer i området drabbats av jordskred.

Vi tackar Gud för att ingen kom till skada. Förutom husen , där det mesta blev förstört. Bilden nedan visar en av stenarna som plötsligt blev en del av vardagsrummet.

September 2014.

Våren har inte kommit till Esquel! När vi trodde att vi kunde ta fram barnens sommar kläder så började det att snöa!! Kylan fortsätter att bita sig fast i södra Argentina. Men våra kära barn är glada i alla väder!

Augusti 2014.

Barnens Dag är en av de stora högtiderna för våra små på Mi Casita. Som tidigare år försökte vi göra denna dag till något extra festligt . Denna gång var all personal utklädda då de serverade mat inklusive tårta till allesammans!

Juli 2014.

Den 25e. Juli landar Gunnel Englund i Sverige. Hon kommer att vara på besök under några veckors tid. Om ni vill kontakta henne kan ni ringa : 0738154220.


Juni 2014.

De sista dagarna innan vinterlovet är här. Barnen får nu känna på den argentinska vintern , då snö och kyla besöker våran stad Esquel. Vi har valt att visa er några bilder från våra kära barn när de kommer hit på morgonen , och delar av aktiviteterna de har under dagen , bland annat lekis och lunch.

Maj 2014.

Bergen som omringar våran stad Esquel , börjar att bli snöklädda. Ännu en vinterperiod är på väg. På dagis arbetar vi för fullt med att hålla barnen varma , glada och mätta , och det uppskattas!. Här får ni några bilder från en vanlig höstdag när barnen leker inomhus.

April 2014.

Påsken har firats på Mi Casita !. Som varje år lägger vi stor vikt på att förklara och berätta för barnen om påskens stora innebörd. Denna gången fick vi även ett stort påskägg som en granne gav som present. Lite "Rosca de Pascua" , ett traditionellt påskbröd fanns även på plats. Här får ni några bilder från den dagen.

Mars 2014.

Äntligen är den efterlängtade dagen här!. Aktiviteterna på dagis har börjat med full fart efter sommarlovet.Den första dagen är alltid speciell för barnen då man måste stiga upp tidigt , klä på sig och ta sig till Mi Casita där mycket nytt väntar. Vi tackar Gud för möjligheten att ta hand om våra kära små ännu ett år. Här kommer några bilder från den morgonen.

Januari 2014.

Vi lever sommartider här i Esquel. Även om det inte har blivit några höga temperaturer ,så är dagarna långa och mestadels med sköna 20-25 grader varmt. En del av våra medarbetare gav sig ut på en "tack-tur" iklädda som "de tre vise männen" och delade ut en symbolisk present till dom som på ett eller annat sätt hjälper till i det dagliga arbetet här i våran stad. Ett rött hjärta fullt av kärlek!. Vi tackar även ni som trots fysiskt avstånd är på vår sida med bön och stöd.Från oss alla : Tack!!!

December 2013.

Ännu ett år går mot sitt slut. Vi på Mi Casita vill tacka er för all stöd och förbön under denna tid. Vi samlades häromdagen för att fira Jesus födelse , samt tacka Gud för allt vi har!. Alla var på plats. Till och med jultomten var där!

God Jul och Gott Nytt År till er alla!!!!.

Oktober 2013.

Vi har fyllt 35 år!!. Dagen till ära firades med tårta och presenter . Vi vill tacka er för all stöd och omtanke under alla dessa år , samt ser fram emot ett fortsatt arbete tillsammans med att hjälpa våra små barn på Mi Casita i Esquel.Här är några bilder från denna dag!

September 2013.

Bergen som omringar oss är fortfarande snöklädda. Dagarna har blvit längre men ännu känner vi av den Patagoniska vintern. På dagis fortsätter arbetet för fullt. I köket är våran personal på plats varje dag , med en viktig uppgift : ordna med frukost och lunch till alla barnen . Med tanke på att dessa är den enda maten som många av våra barn får dagligen så förstår ni vikten av deras arbete. Några bilder på dom i full aktivitet!

Augusti 2013.

Titta det snöar!!!. Vintern har tagit ett stadigt grepp om södra Argentina.Snö har kommit i stora mängder!. Som tur var hann vi med att fira Barnens Dag innan det största ovädret hittills i år kom på besök.

Juli 2013.

Vinterlovet är över och barnen är tillbaka på dagis. De större har såklart börjat skolan , de lite yngre har återvänt till sina vanliga aktiviteter på våran förskola.Här får ni några bilder på deras dag , även några där de visar sina nya skor som dom fick i present.

Juni 2013.

En vanlig dag på Mi Casita innebär även , för dom större barnen som går i skolan , att göra sina läxor!. Kanske inte så populärt många gånger , men barnen arbetar för fullt!. Snart är vinterlovet här!

Maj 2013.

Dagarna i Esquel blir kortare ock kortare . Första snön har kommit och morgonkylan ger sig till känna allt oftare. Det gäller att äta ordentligt så att man klarar av den långa vintern!

April 2013.

Vi har firat påsk på Mi Casita. Efter söndagsskolan där barnen fick läsa och höra om påskens berättelse samt be och tacka Gud , så bjöd vi på fika och påskägg till allihopa!

Mars 2013.

Då var det dags! . Första dagen på dagis i år. Det var sömniga pojkar och flickor som vi hämtade upp denna morgon. Men de piggnade snabbt till när de kom fram till Mi Casita och påbörjade aktiviteterna. Här får ni några bilder på den trevliga och soliga dagen.

Februari 2013.

Sommaren är i full gång och underhållsarbeten pågår just nu på Dagis. I år fixar vi till den stora uteplatsen där barnen leker . Den hade inte renoverats sedan många år tillbaka. I samband med detta har el ledningar och kloaker också gjorts om. Snart är allt på plats så att barnen kan börja sitt nya år på Mi Casita!

December 2012.

Nu i dessa högtider , vill vi ännu en gång tacka Gud och Er för all hjälp och stöd i året som har gått. Barnen och personalen på Mi Casita sänder en stor kram till er alla!! . Nedan finner ni några bilder när jultomten var på besök hos barnen häromdagen.

God Jul och Gott Nytt 2013 från oss i Esquel!!

Oktober 2012.

Denna månad firar vi en viktig händelse . Nämligen Mi Casitas födelsedag ! . Festligt blev det för barnen.Titta på bilderna!

September 2012.

Våren närmar sig sakta men säkert. Arbetet i vårat växthus återupptas efter vinteruppehållet. Vi har även inskaffat en ny spis till vårat kök.Detta var välbehövligt då den gamla hade verkligen gjort sitt. En utav våra kära faddrar gjorde en insamling på sin 80 års dag till detta ändamål.

Barnen och personalen säger TACK!!!!!

Augusti 2012.

Vintern fortsätter sin gång i södra delen av Argentina. I Esquel har detta som vanligt orsakat problem och påverkat mest dom som har minst. På Mi Casita firade vi Barnens Dag! , en liten solstråle mitt i den annars gråa vardagen , den här tiden på året. Här kommer några bilder.

Gunnel Englund i Sverige.

Den 27 juni landade Gunnel på Stockholm - Arlanda. Hon kommer att vara i Sverige några veckor. Om ni vill kontakta henne kan ni göra det på mobil 0738 154220.


Juni 2012.

Stenras!

För några dagar sedan , och på grund av det starka regnet , var det ett stenras vid det stora berget utanför dagis. Stora stenar krossade sönder ett par hus och flera andra tog till sig mindre skador.De lokala myndigheterna uttrymde flera av de enkla bostäderna , och utförde preventivarbete för att förhindra ännu mer förödelse. Vid tillfälle så var ju dagis i full gång och barnen blev ju såklart rädda när de såg detta hända i närheten av sina hem. Några familjer som blev direkt drabbade , bor just nu temporärt i en annan del av staden .

Här kommer några bilder på arbetet samt konsekvenserna av stenraset.

Maj 2012.

Hösten är här!

Dagarna blir snabbt kortare och man känner att vintern är på väg. Våra älskade barn på Mi Casita är tacksamma över att ha möjligheten till skydd och omsorg på dagis.

Som ni säkert förstår så börjar tiden på året som är svårast för dom mest utsatta.